fredag 18 juli 2008

Ja, vi börjar med en bild från ikväll, jag och mina missar Abbe och Agaton har ätit kräftor, ja d.v.s jag och Abbe gillar kräftor och Agaton gillar baconosten jag hade på mina kex. :D, dom är så mysiga, man är aldrig ensam när man har djur.
My är hos sin farmor, blir alltid tomt när inte hon är hemma.....

Så, lilla söta Tindra på sin fina lila cykel.....
En vattenpöl, på näset.....vackert!!!!
Åter en bild från Näsetrundan.... En snigel som mumsade på ett gott löv, oxå på näset....
Min måltid igår...en entrekot skiva (stavas det så?) kostade nästan 50 kr, men so what, det är ju sommar och semester.....gott var det i.a.f....

torsdag 17 juli 2008

Lite bilder på mina växter, här en "kristi törneblomma" blommar nu igen, den är såå fin, men villka taggar, ojoj.....
Min rosa pelargon, vacker färg...
Så min fina strandkastanj, som är ett vilt chanstagande, hade ingen aning om vad det är för växt.

Jag köpte den för ett presentkort jag fått, dyr va den oxå, jag tror den kostade 89 kr, och då va den mycket mindre.

Jag frågade om den växte fort, "nejdå" sa expiditen, men visst gör den det, blir nya blad hela tiden, en del har jag fått klippa bort för den bli för yvig.

Den ska bara vattnas typ, en ggn i veckan och ingen näring första året, kul att se hur den utvecklas...

Detta är Lottas orkidé, jag har en likadan, vi fick dom när vi fyllde år av Lasse...vackra, min andra ska just till att ha en viloperiod, så det passar bra att få en ny nu...:)
Så här gör My, när hon vill HA något, "om jag inte får typ nya jeans, så får du inte ditt näspray....och eftersom det varit min drog i ca14 år...så gör jag vad som helst för den...:D...skoja bara, hon har inte kommit på att idka utpressning med näsprayet..hehe

Idag är Lakris här, hon är så gullig, och Harry tycker det är kul...

I tisdags var Lotta,Tindra och Tuva här, vi gick näset och avslutade med en fika på cafét, mysigt, men regnet hängde i luften, men det var härligt ändå.

Igår åkte jag och My till Lotta, hon hade gjort ett så fint grattiskort, till Linas svärmor, som hon ska få...Lotta är verkligen duktig....

Vid 17 tiden åkte jag och My till gekås, det var jättemycket bilar, men inne gick det ganska bra, det var kö ut, när vi skulle hem...

Harry var på Aveholm under tiden, han hade inte "gråtit" nåt...bra att veta att han kan vara borta och sköta sig.

Vad köpte vi då....ja, det gick på 1800 kr, och när man kommer hem tänker man...herregud jag tyckte jag köpte så mycket, men när man packar upp är det inte alls mycket.

Jag köpte en ny kaffebryggare, jag gjorde sönder kannan på den gamla, ja, den va inte alls gammal, hade fått den av tjejerna i julklapp, röd och fin va den, men svårt att få tag i ny kanna, och det blir ofta lika dyrt.

Nu köpte jag en där kannan är en tvkanna, jag tror det är praktiskt för mig.

Idag har jag tvättat lite och pysslat lite allmänt.

Köpte jättefina dekaler oxå, en tänkte jag ha i mitt sovrum och en på toa, när jag fått ommålat där, den i sovrummet ska jag nog sätta upp idag.

Jo, jag köpte ju en lampa till toa med, en med tre spotlight, fin tycker jag...

Ska bli kul att göra om lite på toa, jag är inte nöjd med den, svårt att få till det tycker jag...får se hur det blir....

Nu gick My och en kompis till sjön, dom skulle nog köpa glass....

Imorn ska My till sin farmor och vara där hela helgen, jag ska skjutsa dit henne....

Sen ska jag och Helen träffas och fika och göra lite överaskningar till Ingegerd :) Kanske tar vi då ett glas vin oxå...jag menar det är ju semester :D

På kvällen ska jag nog äta nåt gott, vet inte vad bara...får tänka på det...onsdag 16 juli 2008

Gomorron på er alla!!!!!

tisdag 15 juli 2008

Här kommer lite bilder på våra älskade djur, som varje dag skänker oss mycket glädje, (och för all del, en del bekymmer och besvär) men det får man ta :) På denna bilden, tycker My att jag ser ut som jag vunnit första pris...hmmm, och villket pris :D :D AGATON, min misse och "husets herre"
Här har vi vår, hmmm, något korpulenta katt Abbe, som ropar efter mer MAAAAT!!!!!!!!
Så här ståtlig är han ....

Och vår pigga vovve Harry, som här tittar på sitt älsklingprogram "mannen son kan tala med hundar" Cesar Milan, ja, han är min favorit oxå ;)

måndag 14 juli 2008

Ingen tvekan om att dom här syskon hyser äkta "syskonkärlek" Dom är så gulliga mot varandra, men det klart ibland, blir dom putt på varann, konstigt vore ju annars ;)
Finns bara ett ord...BEDÅRANDE!!!! Tuva.
Här har vi lilla Tuva i full färd med att hoppa, på den älskade studsmattan...dom bara älskar den...alla, även min dotter My...och för all del.. min mellandotter Lina stutsar gärna omkring på den oxå...:) Min Tindra.....min ögonsten...behöver inte säga mer...:)

Så söt ....
Jaha, idag är min första semesterdag, igår kväll så tänkte jag, nu ska jag börja min semester med att gå ut och gå varje morgon med stavar...hmmm , Imorse när jag vaknade tänkte jag...så onödigt att göra det idag, ska ju storstäda och tvätta en massa....och då får jag ju den motion som dagen kräver...eller!? :/ Nåväl....några kalorier försvinner väl med dessa övningar...annars "so what" Tycker det är skönt att städa och få det gjort, annars hänger det över mig och jag kan inte släppa det...dumt va!!??
Så ska jag duscha mina krukväxter, fick en så fin "lyckliga Lotta" av Helen för att jag vattnat hennes blommor när dom var på semester...tack vännen!!
Jag älskar växter, men mina börjar växa ur mina fönster, den ena efter den andra måste jag ställa på golvet, och där trivs dom inte lika bra.
Jag har ju oxå bestämt att denna semestern ska jag averka några böcker...jag är en "periodare" när det gäller att läsa, men är boken bara bra från början, så är det härligt att läsa.
vad skönt att ha hela semesten framför sig, jag har 3 veckor, och inget bestämt planerat.
Tyvärr så har inte Lina semester samtidigt som mig, så vi kan umgås nån dag. Vi hade planerat att åka en heldag till GBG, till slottskogen bl.a, men vi kan ju göra det en söndag, kul att göra nåt ihop alla...även Lotta med familj då!!!
Lotta har ju semester samtidigt som mig, så vi hittar nog på nåt tillsammans, älskar att vara med Tindra och Tuva, så får dom vara hos mig och My någon dag:)
Nej, nu är tvättmaskinen färdig, får väl hänga den...som tur är kan jag hänga ute, så härligt...sen får jag fortsätta att städa, ska ringa Telia oxå, för My fick fel minneskort till mobilen, sånt är ju så jobbigt att behöva skicka tillbaka grejer.
Må gott alla!!!! Kram till nästa gång jag skriver!!!